Kultura
0

"Vrijeme čekanja" u režiji Jasne Diklić u Centru za kulturu

Sarajevo-x.com
U Centru za kulturu ”Sarajevo” u subotu, 11. juna, u 20 sati bit će izvedena predstava "Vrijeme čekanja" po dramskom tekstu "Čekaonica“ B. Liješevića i B. Dimitrijevića te u režiji Jasne Diklić.

Riječ je o novom projektu Centra za kulturu, koji nastoji da kroz pozorišnu predstavu, vrlo oprezno, razjasni i pomogne mladom čovjeku da lakše i bezbolnije uđe u svijet realnosti.

Kako je saopćeno iz ovog centra, predstava je istinski mozaik današnjeg življenja mladog čovjeka. Daje sliku traumatičnog prilagođavanja na nova pravila društvene igre, gdje mladi čovjek neprestano nešto iščekuje, vreba priliku, nada se.

U predstavi igraju studenti treće i četvrte godine Akademije scenskih umjetnosti Amila Terzimehić, Adi Hrustemović, Ivana Vojinović i Edin Avdagić.

Koreografkinja predstave je Jelena Rusjan, dramaturginja Asja Krsmanović, za grafički dizajn, svjetlo i ton zadužen je Rešad Hadžibajrić, a obuku glumaca-animatora radio je Mario Drmać. Za izradu lutaka pobrinula se Mirjana Čistopoljski, a asistent režije je Adis Omerović.