Banjalučani pohrlili po jeftinije štivo
26

Više od stotinu izdavača na 17. međunarodnom sajmu knjige

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
U banjalučkoj Sportskoj dvorani Borik večeras je svečano otvoren 17. međunarodni sajam knjige na kojem će se, sa nekoliko hiljada naslova, predstaviti više od stotinu izdavača iz BiH i zemalja regiona.

Iako su svečanost otvaranja, koja je bila zakazana za 18 sati, mogli da snimaju samo mediji koji su pokrovitelji manifastacije, reporteri portala Klix.ba bili su u dvorani Borik gdje su zabilježili dio atmosfere s ovogodišnjeg sajma.

Prema onome što se može vidjeti u dvorani Borik ovogodišnja manifestacija mogla bi biti znatno posjećenija od ranijih, jer je uz veliki broj izlagača, primjetan i znatan broj posjetilaca.

“Već godinama dolazim na sajam i mislim da je ovo idealna prilike da po daleko nižim cijenama od onih u knjižarama dođem do nekog novog naslova. Najviše me raduje što je na sajmu moguće naći gotovo sve naslove koji su se pojavili u posljednjih godinu dana”, rekla nam je jedna od Banjalučanki koja je posjetila prvu sajamsku večer.

Ovogodišnji sajam knjige u Banjoj Luci, koji će biti otvoren do nedjelje 23. septembra, organizovan je pod motom “Jedan dan jedna knjiga - čitaj da bi živio”.