Kultura
0

Više od 50.000 mališana posjetilo Kid's festival

FENA
Na Kid's festivalu danas je bio Dan policije u sklopu projekta "Rad policije sa zajednicom". Posjetioci su se mogli družiti sa policijskim službenicima, saznati nešto više o njihovom poslu, voziti se u službenim automobilima i motorima.

Na platou je bio veliki broj štandova ambasada čije se osoblje družilo sa mališanima, a ponudili su im i neka od njihovih nacionalnih jela. Uz egipatsku ambasadu izložena je i piramida od balona, a najzanimljivije je bilo na štandu ambasade Danske, jer su se djeca mogla igrati sa lego kockama i osvojiti nagrade, što je i privuklo veliki broj mališana na ovaj štand.

Održana je i kratka modna revija manekenske agencije Nova MaS, čiji mladi manekeni su nosili modele Bosanskih rukotvorina, a nakon njih su na pistu izašli i manekeni NVO Svjetlo.

Na filmskoj projekciji Spiderman 3, dvorana je bila prepuna. Preko pet hiljada djece prisustvovalo je zatvaranju ovogodišnjeg Kid's festivala.

Organizator je zadovoljan ovogodišnjim festivalom jer je ispunio njihova očekivanja. U proteklih sedam dana festival je posjetilo više od 50.000 djece, saopćeno je iz Služba za odnose s javnošću Kid's festivala.