I ambasadori među djecom
152

Više hiljada mališana uživalo prvog dana 9. Kid's Festivala

FENA
Foto: Vanja Lisac
Foto: Vanja Lisac
Više hiljada mališana koji su danas stigli u Sarajevo iz brojnih bh. gradova i općina uživali su u raznovrsnim programima prvog dana 9. Kid's Festivala.

Štand svoje zemlje danas je posjetio ambasador Japana u BiH Hideo Yamazaki. "Ugodno sam iznenađen sadržajima koji se nude djeci. Imao sam priliku vidjeti impresivnu radionicu prijatelja iz Indije. Nadam se da ćemo u godinama koje su pred nama ugostiti i umjetnike iz Japana na Kid's Festivalu", kazao je Yamazaki.

Ekološku radionicu koju je organizirala Ambasada Francuske posjetio je Roland Gilles, ambasador Francuske u našoj zemlji.

"Raduje me veliki interes koji vlada za temu ekologije koju obrađujemo u sklopu naše ovogodišnje radionice. Kid's Festival je jedinstveni praznik zabave i znanja za djecu ove zemlje", istakao je Gilles.

Projekcijom animiranog filma Loraks završen je program prvog dana 9. Kid's Festivala. Ovogodišnji Festival održava se pod sloganom "Mladi u akciji", koji predstavlja simboličan doprinos globalnoj inicijativi Crvenog križa u BiH, saopćili su organizatori Festivala.