Kultura
35

Veliko interesovanje publike: Dodatni termin Rambove predstave u Sarajevu

Klix.ba
Rambo Amadeus (Foto: Jelena Jovanov)
Rambo Amadeus (Foto: Jelena Jovanov)
Ulaznice za predstavu Ramba Amadeusa “Veče glomazne poezije” na sceni Kamernog teatra 55 su rasprodate.

Rambo će u Sarajevu gostovati u petak, 4. marta, u 20 sati, a zbog velikog interesovanja, "Veče glomazne poezije" će dobiti dodatni termin izvođenja, istog dana s početkom u 00:00 sati.

Rambo Amadeus na pozorišnim daskama Kamernog teatra 55 čita, recituje, prepričava i "pripjevava" najglomaznije tekstove iz svog impozantnog opusa. Maestro Ivan Aleksijević, vješto prateći vratolomne promjene tema, raspoloženja i tempa, prati ga na klaviru, ali i svojim više nego duhovitim komentarima "dodaje gas", ravnopravno veslajući u ovom "dvojcu bez kormilara", za koji se zapravo ni ne zna kuda je krenuo, gdje i kad će stići, vodeći samo računa da se zadrži elegancija, brzina i udobnost plovidbe.

"Veče glomazne poezije" prerasta u jedinstvenu furioznu predstavu koja kroz lakonski, slikovit i nepretenciozan način hirurški precizno secira društvo i pojedinca koji u njemu pokušava da opstane i pronađe parče svoje sreće.
"Veče glomazne poezije" kod publike izaziva sasvim pomiješana osjećanja. Salve smijeha, skandiranje, gromoglasni aplauzi, ali i tuga i zabrinutost miješaju se stvarajući vrhunski napitak, stvoren po drevnom Njegoševom receptu proporcionalnog miješanja "čaše meda i čaše žuči".