Od 9. do 12. aprila
0

Veliki interes za programe Xenophonije

Sarajevo-x.com
Novi projekat Jazz Festa Xenophonia izazvao je veliki interes publike za premijerne koncerte koji će biti organizirani od 9. do 12. aprila u Bosanskom kulturnom centru i Pozorištu mladih.

Kako saznajemo iz direkcije Jazz Festa, do sada su ulaznice rezervirali posjetioci Xenophonije iz Sarajeva i ostalih gradova Bosne i Hercegovine, a veliki interes za muzičkim radionicama, koje će 12. aprila održati Eric Vloeimans i Bojan Zulfikarpašić pokazali su umjetnici iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, te će radionicama prisustvovati između 25 i 30 polaznika.

Programima Xenophonije prisustvovat će i organizatori koncerata i festivala iz regiona, kao i novinari iz regije i Evrope. Bit će prisutna i ekipa francuske satelitske TV stanice Mezzo, jednog od najznačajnijih televizijskih kanala u svijetu umjetničke muzike i plesa. Xenophonia će na ovaj način omogućiti susret i upoznavanje organizatora festivala i novinara sa umjetnicima i aktuelnom produkcijom iz Bosne i Hercegovine.

Prodaja ulaznica za ovaj muzički događaj koji će biti otvoren u četvrtak 9. aprila u 20.00 solo koncertom pijaniste Bojana Zulfikarpašića, počinje u ponedjeljak 6. aprila u Bosanskom kulturnom centru. Ulaznice još samo danas možete rezervirati na www.xenophonia.ba.