Tuzla
0

Već registrovano 20 parova za obaranje rekorda u valceru

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Registracija parova za obaranje Guinnessovog rekorda u plesanju bečkog valcera 7. maja u Tuzli je počela, a sedam dana od zvaničnog početka medijske kampanje obaranja tog rekorda u najmasovnijem bečkom valceru na zvaničnoj web stranici valcera registrovalo se 20-ak parova za učešće u manifestaciji.

Kako je saopćeno iz agencije "Colosseum", pozivaju se i ostali koji se žele dobro zabaviti, družiti i biti dio fantastične priče da se registruju i tako daju doprinos u obaranju Guinnessovog rekorda.

Mogu to učiniti na zvaničnoj web stranici www.valcer.ba.

Ističe se da i oni koji još ne znaju plesati valcer nemaju razloga za zabrinutost, ako želje učestvovati u manifestaciji, jer Univerzitetski plesni klub "Tuzla" već u aprilu priprema besplatnu plesnu školu za učenje plesanja valcera.

Učešće u projektu potvrdilo je 12 univerziteta iz cijele BiH, a uključit će se i osnovne i srednje škole iz Tuzlanskog kantona.

Organizator je Radio "Kameleon" Tuzla, zajedno s agencijom "Colosseum" kao izvršnim producentom manifestacije i Univerzitetskim plesnim klubom.

Valcer je jedan od najsnažnijih simbola evropskog kulturnog kruga i njegova simbolička vrijednost je jasna Evropi. Od svoje pojave značio je negaciju konzervativnih društvenih i kulturnih vrijednosti.

Tuzla će 7. maja biti mjesto gdje će najmanje 350 plesnih parova svojim valcerom oboriti Guinnessov rekord i pokazati da su dio Evrope, navodi se u saopćenju.