Kultura
248

Ususret koncertu Sarajevske filharmonije: Dašak Hollywooda na Skenderiji

Klix.ba
Sarajevska filharmonija pripremila je nezaboravan performans za svoj gala koncert koji će se održati, u subotu, 5. septembra, na platu SKC Skenderija u Sarajevu, s početkom u 20:30 sati.

Tom prilikom građani Sarajeva će imati priliku čuti atraktivnu filmsku muziku nekih od najvećih svjetskih filmskih ostvarenja poput: My Fair Lady, Star Wars, Kum, Nemoguća misija, Pirati s Kariba, Indiana Jones, te mnogih drugih.

Organizatori koncerta hoteli "Courtyard by Marriott" i "Residence Inn by Marriott" s ponosom su najavili ovaj događaj, te stanovnicima Sarajeva obećali "dašak Holivuda na Skenderiji".

Kayhan Kilit, Cluster generalni menadžer Residence Inn i Courtyard by Marriott BiH je istakao da mu pričinjava veliko zadovoljstvo sarađivati sa Sarajevskom filharmonijom i da ga raduje činjenica da na ovakav način doprinosi bogaćenju sarajevske kulturne scene.

“Vjerujemo da ćemo građanima Sarajeva pokloniti noć za pamćenje. Prisutni će imati priliku uživati u izvrsnim aranžmanima poznatih svjetskih filmova. Sigurni smo da ćemo tu večer donijeti dašak Hollywooda na Skenderiju”, kazao je Kayhan.

Kako to i dolikuje velikom eventu, organizatori su se potrudili da na zanimljiv način građane Sarajeva informišu o predstojećem koncertu. Tako su u ponedjeljak ujutro, na vratima oko 30.000 stanova u Sarajevu, osvanule pozivnice u obliku hangera, u kojem se svi građani pozivaju na besplatan koncert filmske muzike Sarajevske filharmonije.

Važno je napomenuti da će u slučaju kiše koncert biti održan u dvorani “Mirza Delibašić”.

Medijski pokrovitelji ovog koncerta su Klix.ba, RSG i Radio Antena.