Kultura
0

Uspješno završen projekat 'Sarajevo grad filma'

Sarajevo-x.com
Snimanjem posljednjih kadrova za kratkometražni film 'Čekanje' reditelja Daniela Beresa iz Mađarske u Sarajevu je u ponedjeljak uveče okončano snimanje i posljednjeg, petog filma u okviru projekta Sarajevo grad filma, javila je press služba Festivala.

U proteklih mjesec dana projekat je u Sarajevu okupio mlade talente iz regije na pet različitih projekata sa ciljem da znanje i iskustvo stečeno u toku 1. i 2. Sarajevo Talent Campusa testiraju i u praktičnoj primjeni, kroz ostvarenje niskobudžetnih kratkih filmova.

Pokretanjem ovog projekta 2008. godine Sarajevo Film Festival potaknuo je profesionalnu komunikaciju među mladim kreativnim autorima regiona, te inicirao stvaranje nove mreže mladih filmskih talenata, učesnika Campusa, čiji rad predstavlja budućnost regionalne kinematografije.

Nakon snimanja u Sarajevu, filmovi su u fazi montaže, a reditelji su zadovoljni uvjetima i poslom kojeg su obavili. Rad u okviru projekta Sarajevo grad filma ocijenili su kao novo korisno iskustvo i motivaciju za dalji rad.