TKD "Šahinpašić"
0

Uskoro reprint knjige "Ja, mahaluša"

FENA
Tiraž knjige "Ja, mahaluša", autorice Indire Kučuk-Sorguč, u izdanju TKD "Šahinpašić", zaključno s današnjim danom, rasprodat je u cijelosti, saznaje Fena iz te izdavačke kuće.

Uskoro će se na tržištu pojaviti drugo, reprint izdanje te knjige.

Prvo izdanje knjige se pojavilo u prodaji pred početak ovogodišnjeg XXII međunarodnog sajma knjige, učila i muzičke produkcije u Sarajevu.

Knjiga kratkih priča "Ja, mahaluša" zbirka je vrlo čitanih i popularnih kolumni koje je Indira Kučuk-Sorguč objavljivala u bh. magazinu "Azra" od 2007. do 2010. godine.

Svaka kolumna je zasnovana na istinitim događajima i tretira određeni fenomen kao što su naprimjer muške i ženske sponzoruše, pokondirene tikve, gospođe ministarke, žene a i muškarci u klimaksu, zavodnici po budželaru, švalerancija, seksualni tabui na sve načine, današnje svekrve, studentske veze, dvostruki životi, ljubav preko žice.

Kučuk-Sorguč je dugogodišnja novinarka i publicistkinja, koja je profesionalno iskustvo stjecala u svim značajnijim bh. printanim i elektronskim medijima.

U javnom prostoru BiH prepoznaju je kao kvalitetno spisateljsko pero sa stilom i kroničara društvene zbilje. Ispisuje teatarske, književne, filmske i likovne kritike, recenzira recentna umjetnička djela i komentira kulturnu svakodnevnicu u BiH.

Njeni kolumnistički zapisi nerijetko su u žiži šire javnosti zbog originalnog i nekonvencionalnog autorskog pristupa tematici.