Kultura
0

Univerzitet u Sarajevu: Sutra dodjela počasnih zvanja profesora emeritusa

FENA
U Rektoratu Univerziteta u Sarajevu sutra će biti upriličena dodjela počasnih zvanja profesora emeritusa za ovu godinu, koja će uručiti rektor tog univerziteta prof. dr. Faruk Čaklovica.

Počasna zvanja bit će uručena penzionisanim redovnim profesorima Univerziteta u Sarajevu - dr. Šefkiji Čoviću (Pravni fakultet u Sarajevu), dr. Ismetu Dautbašiću (Pravni fakultet u Sarajevu), dr. Daliji Demiroviću (Stomatološki fakultet u Sarajevu), dr. Jagošu Dujoviću (Fakultet političkih nauka u Sarajevu), dr. Osmami Duriću (Medicinski fakultet u Sarajevu), dr. Mustafi Festiću (Fakutlet političkih nauka u Sarajevu), dr. Jelici Kapetanović (Arhitektonski fakultet u Satajevu), dr. Nihadu Kapetanoviću (Građevinski fakultet u Sarajevu), dr. Bahriji Šačiragiću (Poljoprivredno-prehrambeni fakultet u Sarajevu) i dr. Fahrudinu Šebiću (Ekonomski fakultet u Sarajevu).

Rektor Čaklovica ujedno će uručiti i nagrade za naučnoistraživačke projekte iz Fonda "Akademik Edhem Čamo" studentima Univerziteta u Sarajevu, najavljeno je iz Sarajevskog univerziteta.

Riječ je o studentima Rajni Bunčić (Ekonomski fakultet), Faiku Ćatibusiću (Elektrotehnički fakultet), Senadi Isanović (Filozofski fakultet), Nedžadu Smajlagiću (Pravni fakultet), Amili Šunje (Veterinarski fakultet) i Jusufu Žilicu (Arhitektonski fakultet).

Nagrade će biti uručene i grupi studenata s Mašinskog fakulteta Ensaru Džafiću, Leu Katzu, Zoranu Lemajiću, Ervini Merić, Borisu Mijartoviću te Edinu Turkušiću.

Svečanost će biti održana u 13.00 sati.