Zagreb
0

Umro režiser "Našeg malog mista"

FENA
Daniel Marušić, režiser hrvatske kultne serije "Naše malo misto", umro je iznenada u bolnici u Zagrebu u 78. godini, javila je danas Hrvatska televizija.

Marušić je poznat i kao režiser filma "Servantes iz Malog mista" te serija "Olujne tišine", "Ptice nebeske", "Čovik i po" i dr. Njegov posljednji uradak, film i serija u šest nastavaka "Bella Biondina" u završnoj je fazi montiranja. Uz drame i dramske serije, Marušić je za televiziju režirao nebrojene opere i balete, navodi HTV.

Daniel Marušić rodio se u Zadvarju 21. septembra 1931. godine. Od 1951. radi u Dramskom studiju Radio Zagreba, a 1957. je na Televiziji Zagreb režirao prvu hrvatsku televizijsku operu (I. Lhotka-Kalinski: "Putovanje"). Također je bio redatelj i koscenarist prve igrane televizijske serije "Stoljetna eskadra" (1960.-1961.).

Režirao je više od 200 televizijskih drama, opernih, operetnih, koncertnih, dječjih i drugih emisija te desetak igranih serija, među kojima je i "Naše malo misto", jedno od najgledanijih i najuspjelijih ostvarenja hrvatskog televizijskog stvaralaštva.