"Fotografija godine BiH 2011"
1

U Zenici upriličena izložba fotografija

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Večeras je u zeničkoj Sinagogi upriličena izložba najboljih fotografija 2011. godine po izboru portala Fotografija.ba.

Izložba "Fotografija godine BiH 2011" nastavlja svoju seriju putovanja širom BiH i regiona, a večeras je u zeničkoj Sinagogi predstavljeno 50 najboljih fotografija po izboru tročlanog žirija kojeg su sačinjavali Alfonso Rodriguez iz Španije, Dženat Dreković iz Bosne i Hercegovine i Mario Periša iz Hrvatske.

Izložba je otvorena sa početkom u 19.00 sati, a u zeničkoj Sinagogi bit će postavljena do 2. augusta 2012. godine.

Fotoreporter Reutersa, Dado Ruvić, večeras je imao zadatak da otvorio ovu izložbu fotografija, a tim povodom je izjavio:

"Hvala vam svima što ste došli na ovu izložbu gdje je od skoro hiljadu fotografija odabrano 50 najboljih i večeras predstavljeno zeničkoj publici. Na ovaj konkurs mogli su se prijaviti svi članovi portala fotografija.ba, a ove godine pozivamo vas sve da pošaljete i svoje fotografije."

Izložbi fotografija prisustvovao je veliki broj Zeničana koji su doista uživali u fotografijama, a mnogi su izrazili želju da se u ovogodišnjem izboru za fotografiju godine BiH nađe i njihova fotografija.

Poseban uspjeh na konkursu "Fotografija godine BiH 2011" zabilježio je Midhat Poturović, a ujedno je osvojio i prvo mjesto u kategoriji "Press" sa fotografijom "Nasilje nad Romima".