Mostar
0

U utorak počinje 6. festival kratkog filma

FENA
U Mostaru će se od 17. do 21. juna održati Šesti festival kratkog filma, na kojem će biti prikazano preko sto filmova, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare OKC-a "Abrašević".

Festival će biti otvoren sutra u 18 sati u prostorijama OKC-a "Abrašević". U takmičarskom dijelu Festivala bit će prikazano 27 filmova s područja bivše Jugoslavije i zemalja regiona.

"Ove godine dobili smo oko sto filmova iz regiona i izabrali smo njih 27 koji će učestvovati u takmičarskom dijelu. Među tih 27 šest je filmova iz BiH", kazala je koordinatorica Festivala Aline Cateux.

Na otvaranju Festivala, kako je navedeno, bit će prikazana Retrospektiva animiranog filma u BiH, četrdeset godina istorije animiranog filma, koju je uradio Vesko Kadić. U sklopu Festivala bit će održano i nekoliko diskusija, a svaku noć za vrijeme Festivala Mostarci će moći uživati i u bogatom muzičkom programu .

Zadnju večer Festivala u Ćejvan Ćehajinom hamamu održat će se proglašenje rezultata takmičarskog programa, a nakon toga uslijedit će koncert "Dan muzike" te projekcija nagrađenih filmova i vatromet.