Bosanski kulturni centar
0

U utorak počinje 13. Jazz Fest

Sarajevo-x.com
U utorak, 3. novembra, koncertom Kurta Ellinga u Bosanskom kulturnom centru u 20.00 sati bit će otvoren 13. međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo 2009.

Elling će sa svojim ansamblom izvesti repertoar kojeg čine i kompozicije sa njegovog posljednjeg albuma Dedicated To You na kojem predstavlja repertoar čuvenog albuma Johna Coltranea i Johnnyja Hartmana. Specijalni gost na sarajevskom nastupu Kurta Ellinga bit će saksofonista Ernie Watts.

Ovog američkog interpretatora britanski je Guardian nazvao “istinskim muzičkim fenomenom”, a zahvaljujući njegovom bogatom baritonu - kojim pjeva u rasponu od četiri oktave - sjajnoj tehnici, muzikalnosti, osjećaju za ritam i improvizacijama, Elling se dokazuje kao virtuozni interpretator i, po mnogima, najznačajniji jazz pjevač današnjice.

Ovim koncertom 13. Jazz Fest Sarajevo 2009 najavljuje šestodnevni muzički događaj koji će na nekoliko lokacija u gradu predstaviti muzičare sa gotovo svih kontinenata, nudeći uzbudljive koncerte vrhunskih muzičara i sasvim sigurno magične trenutke, donoseći i ove godine svjetlo u našu sve tamniju svakodnevicu.