JU “Sarajevo art”
0

U utorak koncert Selme Gušić i Adnana Ahmedića

Sarajevo-x.com
JU “Sarajevo art” organizuje koncert klasične španske muzike za gitaru i glas na kojem će nastupiti Selma Gušić, mecosopran i Adnan Ahmedić, gitara. Koncert će se održati u utorak, 27. 09. 2011. god. u Bošnjačkom institutu-Fondacija Adila Zulfikarpašića u 19, 30 sati.

Na koncertu će biti izvedena djela koja su komponovali: E. S. de la Maza, A. Lauro, A.Barrios, J. I’Acorelli, J. K. Mertz, A. Carlevaro i M. de Falla.

Cijena ulaznica za koncert je 5 i 10 KM.

Selma Gušić je rođena u Sarajevu 1985. godine. Počela je učiti pjevanje kod prof. Gordane Topić. Diplomirala na muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi eminentne prof. Paše Gackić.

Aktivno učestovala na majstorskim kursevima solo-pjevanja kod prof. Radmile Bakočević, prof. Senada i Milice Buljubašić.

Ostvarila je više nastupa u Sarajevu i širom BiH. Nastupala na kulturnim manifestacijama prilikom otvaranja samostalnih izložbi. Predaje solo-pjevanje u JU Srednjoj muzičkoj školi Zenica

Adnan Ahmedić je rođen 1975. godine u Sarajevu. Gitaru je počeo učiti kod eminentnog pedagoga i koncertnog gitariste Ivana Kalcine. Godine 1997. upisuje studij gitare na “Prayner Konservatorium” u Beču, koji završava sa uspjehom 2002 god. Tokom studija bio je aktivan učesnik na majstorskim kursevima gitare kod: prof. Tadaschi Sasaki, prof. Zoran Dukić, prof. Fillip Villa, prof. Joseph Zapka, prof. Alvaro Pieri, prof. Costas Cociolis.

Po povratku u Sarajevo usavršavao se kod istaknutog muzičkog pedagoga. Ostvario nekoliko zapaženih nastupa u kulturnim manifestacijama prilikom otvaranja samostalnih izložbi poznatih umjetnika kao što su: Nežad Ibrišimović, Aćif Hodović, Mirsad Konstatinović I drugi. 2003.godine učestvovao na XXXII internacionalnom konkursu gitare “ Fernando Sor” u Rimu.

Kroz solističke nastupe učestvuje na festivalima “Baščaršijske noći” i “Sarajevska zima”. Aktivan je i u izvođenju kamerne muzike u saradnji sa Omerom Blentićem i Dinom Rešidbegovićem.

Predaje gitaru u Osnovnoj muzičkoj I baletskoj školi “ Novo Sarajevo”