U Galeriji "Udas"
0

U utorak "Jesen grafike" u Banjoj Luci

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Izložbom grafičarke Željke Stupar u Galeriji "Udas" večeras će u Banjoj Luci početi kulturna manifestacija "Jesen grafike", koja će trajati tri mjeseca.

Manifestacija, koju organizuje Udruženje amputiraca "Udas" Republike Srpske, okupit će šest grafičara iz Banje Luke i Sarajeva, a po programu je planirano da se svakog mjeseca predstave po dvije izložbe grafičara u trajanju po 15 dana.

Akademski grafičar Željka Stupar iz Banja Luke rekla je Srni da joj je zadovoljstvo što će njenih 29 najboljih radova, sa treće i četvrte godine Akademije, otvoriti ovu kulturnu manifestaciju.

"To je ciklus grafika rađenih u tehnici, uglavnom, duboke štampe u kombinaciji akvatinte i bakropisa, zatim crno-bijele i kolor grafike", navela je Stupareva.

Ona je dodala da su radovi, koje će banjalučka publika moći pogledati do 25. oktobra, slati i na razne konkurse u regionu i šire.

Iz "Udas-a" ističu da je cilj ove kulturne manifestacije da umjetnički pravac grafika dobije adekvatnu zastupljenost na banjalučkoj sceni.

"Grafičari, ali i svi ljubitelji ove vrste umjetnosti, imaće mogućnost za upoznavanje novih grafičkih crteža od umjetnika koji su početkom ove godine, po osnovu javnog poziva Galerije Udas, izabrani od strane Umjetničkog savjeta Galerije za najbolje grafičare koji će se predstaviti sa svojim izložbama", navode u "Udas-u".
Kulturna manifestacija "Jesen grafike" organizuje se od 2008. godine, a ove godine će trajati do 30. decembra.

Izložba grafičarke Željke Stupar biće ovorena u 20.00 sati u Galeriji "Udas".