Kultura
0

U srijedu tri programa na 14. Jazz Festu

Sarajevo-x.com
U srijedu, 3. novembra, drugog dana 14. Jazz Festa Sarajevo 2010. bit će predstavljena tri programa.

Program Solo premijera predstavit će bosanskohercegovačkog pijanistu sa austrijskom adresom Edina Bosnića. Ovaj je umjetnik do sada sa svojim ansamblima snimio dva albuma, a posljednji album Gurbet objavio je za austrijsku kuću Extraplatte. Bosnićev koncert bit će održan u 19.00 sati u Domu Oružanih snaga, a bit će njegov premijerni solo nastup.

Istu večer u 21.00 sati u Bosanskom kulturnom centru nastupit će američki gitarista Mike Stern sa bendom kojeg čine kanadski basista Alain Caron i američki bubnjar Lionel Cordew. Njihov specijalni gost na koncertu bit će francuski violinista Didier Lockwood.

Late Nite Stage program u Pivnici Sarajevo u 22.30 sati predstavlja Sarajevo Jazz Guerillu i trubača Marka Đorđevića. Oni će u srijedu navečer izvoditi repertoar Tadda Damerona.

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti u box officeu BKC-a od 12.00 do 22.00 sata. Cijene ulaznica u pretprodaji 20% su niže. Ulaznice po punoj cijeni prodavat će se samo dan koncerta. Više informacija na www.jazzfest.ba.