SARTR
0

U srijedu i četvrtak predstava "U plamenu"

FENA
Predstava "U plamenu" autorice Charlotte Jones, rađena u režiji Roberta Raponje, bit će odigrana u srijedu i četvrtak na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR.

Početak predstave zakazan je za 20 sati, a uloge su ostvarili Selma Alispahić, Ana Mia Milić, Sonja Goronja, Alban Ukaj, Sead Pandur, te Adnan Hasković, saopćeno je iz Agencije CMC.

Dramski tekst "U plamenu" engleske književnice Charotte Jones, prvi put je prisutan u bh. glumištu, dramaturški je struktuiran od dvije priče koje se odvijaju u dva vremenska razdoblja (1908. i 2000. godine).

Dva vremenska perioda se, imaginativno i intuitivno isprepliću i nadograđuju, te na kraju artikuliraju fabulu koja upućuje na sveopći životni i sudbonosni tok muško-ženskog odnosa.

Kroz tekst je provučena i jedna vrlo bolna priča koja se događa na relaciji majka - kćer.

Vrlo kompleksna po temama koje otvara, kao i kroz odnose koje uspostavlja, drama "U plamenu" obiluje i duhovnim situacijama, ali osnovni emocionalni ton jeste duboko iskren, bolan i nježan istovremeno. To je igra ljubavi, požude, bijesa i tuge, saosjećanja i ironije, navodi se u saopćenju.

Vezani članci