U petak i subotu
0

U SARTR-u predstava "A Christmas Carol"

FENA
Na sceni Sarajevskog ratnog teatra u petak i subotu, 18. i 19. januara od 20 sati publika će imati priliku pogledati "A Christmas Carol", poznatu priču Charlesa Dickensa koju će u pozorišnom komadu predstaviti Phil Zachariah.

Predstava je urađena je u produkciji An Eagle’s Nest Theatre, Capital Theatre Production i Shakespeare Globe Center New Zealand, a režiju potpisuje James Adler.

Režiser James Adler teško je mogao pronaći boljeg i ekspresivnijeg glumca od Phila Zachariaha za ovaj pozorišni komad. Fizički i vokalno, on stvara Dickensovski svijet u predivnom pozorišnom komadu kojem ne nedostaje briljanstnosti.

Sam glumac ima mogućnost da projektuje raznolik spektar likova, nekada i u dialogu jednih s drugim, bez ikakvog napora.

Priča počinje na hladnu Božićnu noć tačno sedam godina poslije smrti Jacob Marleya, poslovnog partnera Ebenezer Scroogea.

Scrooge je poznat kao škrtac, koji nema mjesta u svom životu za dobrotu, suosjećanje ili dobročinstvo. On mrzi Božić, odbija pozivnice na večeru svog nećaka Freda, i jedini Božićni poklon koji daje je dozvola njegovom potplaćenom i izrabljenom radniku Bob Cratchitu da ima slobodan plaćeni dan na Božić, što, opet, radi samo da ne bi odstupio od društvenih normi.

Vraćajući se kući te noći, Scroogea posjećuje Marleyev duh, koji mu prenosi važnu poruku.

Cijena ulaznica pet KM, a predstave počinju u 20 sati, najavljeno je iz SARTR-a.