Povodom predstojećih blagdana
63

U Sarajevu upriličen tradicionalni koncert "Božiću u susret"

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U povodu predstojećih božićnih blagdana večeras je u Sarajevu upriličen tradicionalni koncert pod nazivom "Božiću u susret".

U programu, raznolikog muzičkog opusa nastupili su solisti Katarina Kikić, Ivan Mikulić i Đani Stipaničev, uz orkestar "Bell Arte", a pod dirigentskom palicom Alme Aganspahić.

Posjetitelje je pozdravio dopredsjednik Matice hrvatske Sarajevo Ivica Mršo, istaknuvši da je ovo predbožićno vrijeme darivanja, radosti i topline.

Predsjednik Matice fra Perica Vidić Feni je kazao da se radi o tradicionalnom koncertu koji se organizira uoči božićnih blagdana, podsjećajući da su nedavno upriličeni i Dani Matice hrvatske, u sklopu kojih su održani koncerti sarajevskih srednjih škola, odnosno gimnazija.

  • Poznato je da Matica hrvatska kao i HKD Napredak organiziraju predbožićne koncerte, kazao je fra Perica Vidić, najavljujući da će u Sarajevu uskoro biti održan još jedan božićni koncert.

Osim bogatoga kulturnog programa u dvorani sarajevskog Doma Oružanih snaga BiH, posjetitelji su bili u prilici nastaviti druženje uz prigodan domjenak.

"Božiću u susret" u Sarajevu je organizirala Matica hrvatska Sarajevo, a generalni pokrovitelj koncerta je Vlada Federacije BiH.