Kultura
5

U Sarajevu predstavljeni novi članovi Društva pisaca BiH

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nakon završetka redovne godišnje skupštine, Društvo pisaca Bosne i Hercegovine predstavilo je danas u Sarajevu novoprimljene članove ove asocijacije.

U članstvo Društva pisaca BiH primljeni su - Anto Stanić iz Kreševa, Adnadin Jašarević iz Zenice, Hakija Karić iz Brčkog, Marija Fekete Sullivan iz Sarajeva, Sonja Jurić iz Mostara, Jagoda Iličić iz Tuzle, Sead Korajlić iz Tešnja, Mirsad Sinanović iz Sarajeva, te Fahro Kučuk iz Sarajeva.

Kako je Feni kazala tajnica Društva pisaca BiH Majda Kovač, nove članove Društva predstavila je urednica Književne scene Fadila Nura Haver, navodeći detalje iz njihovih biografija i stvaralačkog angažmana, a potom se devet novoprimljenih članova predstavilo vlastitim književnim opusom.

Po njenim riječima, Odluka o prijemu devet spomenutih članova donijeta je na 18. sjednici Predsjedništva Društva pisaca BiH, održanoj 24. decembra 2012. godine.

Inače, na redovnoj godišnjoj skupštini Društva pisaca BiH, koja je prethodila druženju s novomprimljenim članovima, usvojeni su Izvještaj o radu u 2012., te Plan rada za 2013. godinu.

Također, usvojene su i dvije manje izmjene Statuta Društva pisaca BiH radi usklađivanja sa zakonskim okvirom.