Zetra
0

U Sarajevu održan koncert Mošus Pejgamberov

Sarajevo-x.com
(Foto: Benjamin Hazić/Fotoservis)
U sarajevskoj je Zetri u subotu navečer, u organizaciji Ženske edukacijske organizacije Kewser, održan koncert Mošus Pejgamberov.

Na koncertu su nastupila neka od najvećih imena izdavačke kuće Awakening, koja objavljuje albume najpopularnijih izvođača ilahija u svijetu, Maher Zain, Hamza Namira i Mesut Kurtiš, kao specijalni gosti.

U programu su učestvovali i Nedžla Kovačević, Zejd Šoto, solistica Belma Karšić, hafizi Burhan Šaban i Haris Čorbo, te učači Kur'ana Omer Zulić i Resul Alić, te horovi Kewser i Hilal i mnogi drugi. Naratori su bili glumački tandem Selma Alispahić i Aldin Omerović, a dirigent je bio maestro Ibrahim Alibegović.

Ova 17. tradicionalna kulturno-vjerska manifestacija u znak sjećanja na hazreti Fatimu okuplja značajne učesnike kada je duhovna muzika i kultura u pitanju.

Kewser je dodijelio priznanje najuspješnije žene koja je pripala Emini Hodžić-Adilović a nagradu joj je uručila članica Kewsera Mediha Džakmić, a mališani hora Kewser premijerno su izveli ilahiju Hazreti Hatidža.

Voditelji programa bili su Burhan Šaban i Elvira Velić-Muftić.