Kultura
0

U Sarajevu izložba akvarela likovne skupine iz Austrije

FENA
Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" i prof. Nerica Abdulić – Osmančević priredit će u četvrtak, 30. augusta u galeriji "Gabrijel" u Sarajevu izložbu akvarela austrijske likovne skupine Volkshochscule iz Salzburga/Zell am See.

Na ovoj postavci, koja će biti otvorena s početkom u 19.00 sati, svoje će radove predstaviti Heidrun Gruber, Waltraud Nindl, Anna Maria Kraus, Anna Potche, Kurt Apfelknab, Albert Lederer i profesorica Abdulić – Osmančević, najavljeno je iz HKD "Napredak".

Salzburger Volkshochscule ustanova je koja se kroz razne tečajeve bavi edukacijom djece i odraslih. Kurs akvarela koncipiran je tako što je podijeljen na kurs za polaznike i za one koji su već imali dodira s ovom tehnikom.

Njeguje individualan pristup svakom polazniku sukladno s njegovim iskustvom, znanjem i mogućnostima, posebno stoga što se radi o tehnici koja je uvjetovana posebnim senzibilitetom bez kojega ona nije moguća.

Ova likova skupina je amaterska, spontano formirana 2004. godine i od tada je na svakom kursu u istom sastavu.

Kao rezultat višegodišnjeg truda uspješno je organizirana prva skupna izložba u februaru 2006. u Galeriji "Lohninghof" u Zell am See.