Kultura
67

U punoj sali BKC-a odigran mjuzikl "DJ Šampinjon: Vrh svijeta"

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Prvi bh. autorski mjuzikl za djecu i odrasle "DJ Šampinjon: Vrh svijeta" ispraćen je ovacijama publike na prvoj gala premijeri u dvorani BKC-a u Sarajevu.

Posjetitelji svih životnih dobi plesali su, pjevali i dobro se zabavljali uz sjajnu glumačku postavu koju čine Muharem Vojniković, Mirela Lela Laković, Tina Dervišević i Elmir Krivalić.

Dvanaest veselih songova uvezanih duhovitim gegovima izmamili su osmijehe na lica svih generacija, a naročito mališana koji su zajedno s glumcima napravili "vozić" kroz dvoranu pjevajući hit pjesmicu "Stari voz".

Gromoglasni aplauz dobili su i mladi polaznici škole "Kids Lab" Instituta IMTM, te sarajevska legenda Nedim Babović, gitarista benda Bombaj štampa koji je nastupio kao specijalni gost mjuzikla.

Ukoliko ste propustili prvu gala premijeru mjuzikla čiji koproducenti su agencija Pass Line i Sarajevski ratni teatar (SARTR), podsjećamo da su u BKC-u Sarajevo zakazane još tri: 18., 24. i 25.januara u 18:30.

U prodaji su pojedinačne ulaznice za mjuzikl po cijeni od 10 KM na portalu www.kupikartu.ba, a možete ih naći i na blagajni BKC, te na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba: Raisseburo u Uniticu, Centrotrans agencija Ferhadija, Cafe Opera, Dea Hillton u Ulici Branislava Đurđeva 8/1, Magaza u Ulici Veliki Ćurčiluk 20, Gaudi Lufthansa City Center u Trampinoj 10/II, Kompas Tours u Ulici Maršala Tita bb, ZOI Tours agencija u Ulici Branilaca Sarajeva 21, Tropik Media Shop - BBI Centar.

U ponudi su i "Family Pack" ulaznice po cijeni od 35 KM koje vrijede za četiri osobe.

Organizatori zahvaljuju sponzorima koji su prepoznali i podržali projekat u koji je uloženo mnogo vremena, truda, kreativnosti i ljubavi: Alvogen, Securitas, Bor Banka, Lok Mikrokrediti, Carpissa BBI, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Centar "Andre Malraux" Sarajevo, BKC i Europlakat, te medijskim pokroviteljima: Hayat TV, portal Klix.ba, RSG Radio, Antena Sarajevo, magazini za djecu Palčić i Kolibrić i web magazin za mlade mojadesetka.com.