Kultura
101

U petak premijera predstave Narodnog pozorišta Mostar "Hotel Plaza"

FENA
Premijera predstave Narodnog pozorišta Mostar "Hotel Plaza" održat će se u petak, 25. marta, u 20 sati, a zbog velikog zanimanja javnosti dan poslije bit će izvedena i prva repriza predstave.

Predstava "Hotel Plaza" djelo je američkog dramatičara Neila Simona, a redatelj predstave je Admir Glamočak.

"Izabrali smo komediju koja je napisana 1964. godine, a to je priča u kojoj se svi možemo prepoznati. Priča o jednostavnim, a opet kompliciranim ljubavnim odnosima između muškaraca i žena, dakle ništa avangardno ili konceptualno", kazao je Glamočak na konferenciji za novinare.

Dodao je kako je kompletna ekipa, uprkos brojnim problemima s kojima se danas susreće Narodno pozorište Mostar, uživala u radu na predstavi.

Predstava prati tri ljubavne priče i tri percepcije ljubavi, a igraju Jasna Žalica, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Spahić, Ajla Hamzić, Saša Oručević, Emir Sejfić i Admir Glamočak.

Jasna Žalica istaknula je kako je uživala u radu na predstavi i boravku u Mostaru.

"Poslije punih 26 godina igrat ću jednu predstavu u Mostaru. Sve u vezi s ovom predstavom je vrlo uzbudljivo i vrlo lijepo. Istinski sam uživala u boravku u Mostaru, u ovom pozorištu, kao i u saradnji s kolegama s kojima nisam prije radila", kazala je Žalica.

Umjetnička direktorica Narodnog pozorišta i glumica Amela Kreso dodala je kako će primjera "Hotel Plaze" biti održana u susret Svjetskog dana teatra, koji se obilježava 27. marta te kako je Narodno pozorište dobilo izvrsnu predstavu koja će imati jako dug život na daskama te mostarske teatarske kuće.