Kultura
17

U nedjelju stota izvedba predstave "Aladin" u Pozorištu mladih

FENA
Stota izvedba predstave "Aladin" u adaptaciji Kaće Dorić i Nenada Veličkovića i režiji Kaće Dorić bit će održana u nedelju, 9. juna u Pozorištu mladih Sarajevo.

"Aladin" predstavlja savremenu bajku s elementima mjuzikla. Ova razigrana i nimalo naivno ispričana bajka za djecu, ali i za odrasle, zavodi svojim živim bojama, songovima i dinamikom, ali i provocira na razmišljanje u kakvom svijetu žive naša djeca i na koji način taj svijet, opsjednut tehnologijom, merkantilizmom i materijalističkim stavom prema svemu možemo učiniti boljim.

Zahvaljujući izuzetno nadahnutom i savremenom adaptacijom, redateljskom postavkom i razigranim glumačkim ansamblom nagrađivanim na domaćim teatarskim festivalima, "Aladin" je postao jedna od najomiljenijih predstava Pozorišta mladih, koja uvijek puni salu, privlačeći podjednako djecu i odrasle.

U predstavi igraju Sanin Milavić, Alma Merunka, Boris Ler, Narda Nikšić, Drago Buka, Merima Lepić,Nermin Tulić, Mirza Tanović, Edhem Husić, Damir Kustura i Adnan Goro, saopćeno je iz Pozorišta mladih.