Kultura
0

U Narodnom pozorištu u prodaji ulaznice za 21. SVEM

FENA
Alena Baeva
Alena Baeva
Ulaznice za koncerte 21. Sarajevskih večeri muzike (SVEM), koje će biti održane od 12. do 16. maja, mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta.

I ove godine organizator SVEM-a - Fondacija za muzičke umjetnosti, publici će ponuditi besplatan ulaz na koncert "U susret SVEM-u", koji će biti organiziran u Domu Oružanih snaga BiH 12. maja.

"Ovaj koncert već tradicionalno predstavlja neke od najboljih studenata Muzičke akademije u Sarajevu kojima će se ove godine pridružiti kolege sa Konzervatorija Prinz Claus sa Univerziteta Hanze u Groningenu", kazala je glasnogovornica SVEM-a Esma Sulejmanagić.

Ulaznice za koncerte koji su planirani u Crkvi sv. Josipa na Marijin Dvoru - Alliance Quarteta Wien 14. maja i Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" iz Banje Luke 15. maja, prodaju se po cijeni od 10 KM, dok cijene ulaznica za koncerte koji će biti održani u Narodnom pozorištu iznose 30 i 40 KM.

Riječ je o nastupu ruske violinistice Alene Baeve i Zagrebačke filharmonije, uz pratnju maestra Ive Lipanovića 13. maja, te koncertu Vadyma Kholodenka, Sarajevske filharmonije i dirigentice Samre Gulamović kojim će SVEM biti zatvoren 16. maja, najavljeno je iz Producentske kuće Gramofon.

Radno vrijeme blagajne Narodnog pozorišta je dvokratno: od 9 do 11:30 i od 15:30 do 19:30. Ulaznice možete rezervirati putem e-maila [email protected].