Kultura
1

U Mostaru izložba Amine Abdičević "Welcome to Sarajevo"

FENA
U okviru manifestacije "Mostarsko ljeto 2016.", koja se održava u organizaciji Centra za kulturu Mostar i u partnerstvu s Narodnim pozorištem Mostar, u mostarskom Centru za kulturu večeras će biti otvorena izložba Amine Abdičević "Welcome to Sarajevo" Sarajevski teatri pod opsadom.

Na izložbi "Welcome to Sarajevo" - Sarajevski teatri pod opsadom posjetioci će imati priliku da se kroz scenske fotografije, novinske članke i kritike, kao i ostale arhivske dokumente, upoznaju s umjetničkim djelovanjem teatarskih ustanova u gradu Sarajevu u periodu od 1992. do 1995. godine.

Duhovni otpor građana Sarajeva i nemirenje s ratnom svakodnevnicom naišlo je na podršku umjetnika i intelektualaca širom svijeta koji su, tih ratnih godina, Sarajevo proglasili svjetskom kulturnom metropolom. Sve to prikazano je na 15 velikih ploča, dimenzija 2 X 1,4 metara, saopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.

"Ponosni smo što će izložbu, osim sarajevske publike, imati priliku prvi put pogledati i građani Mostara, u okviru manifestacije 'Mostarsko ljeto 2016' ", istakla je autorica izložbe.

Izložba će u Mostaru biti postavljena do 18. augusta, a ulaz na izložbu je besplatan.