Kultura
7

U Magacin Kabareu prve reprize "Zločina i kafane" i "Štosa"

Klix.ba
Nakon velikog uspjeha poslije premijere, one man show "Zločin i kafana" i stand up show "Štos" ove sedmice su ponovo na repertoaru Magacina Kabare.

Prepun caffe club Gogo i publika koja je na nogama aplauzom ispratila Aldina Tucića sa scene, obilježili su premijeru one man showa Magacin Kabarea ''Zločin i kafana'', koji će ovog četvrtka doživjeti i svoju prvu reprizu.

Oduševljena publika je ovacijama pozdravila "Zločin i kafanu", što je bio odličan znak da će se za ovaj show tražiti mjesto više. S obzirom da su mjesta za ovaj četvrtak već popunjena, Magacin Kabare je zakazao još jedno igranje ovog showa za kraj mjeseca aprila, te svi oni koji nisu uspjeli rezervisati mjesta za ovaj četvrtak svakako to mogu učiniti za naredno igranje.

Subotnji Magacin Kabare show je u znaku stand up komedije i prve reprize "Štosa". Marko Puljiz, Navid Bulbulija i Nino Karamehmedović u režiji Emira Kapetanovića su prvi trio stand up komičara koji su u februaru na sceni Magacin Kabarea predstavili cjelovečernji stand up show. Na probleme u komunikaciji stand up komičari odgovaraju "Štosem".

Interesovanje za stand up komedijom svakodnevno raste, a posebnu važnost razvoju stand up komičara je bio Šeret, prvo takmičenje stand up komičara amatera Bosne i Hercegovine koje je u 2013.godini organizovao Magacin Kabare, a čiji pobjednik je Marko Puljiz koji nastupa ove subote u stand up showu "Štos".

S obzirom na ograničen broj mjesta, potrebno je izvršiti rezervaciju putem broja telefona 066 935 337, na mail [email protected] ili putem Facebook stranice Magacin Kabare.