Kultura
0

U kinima "Vječiti sjaj nepobjedivog uma"

Sarajevo-X
Tropik film&video sa zadovoljstvom najavljuje oficijelni početak distribucije filma "Vječiti sjaj nepobjedivog uma", koji ima dvije nominacije za Oscara.

Film za koji se tražila karta i mjesto više za vrijeme 10. SFFa, je ove godine nominiran za zlatnog kipica u dvije kategorije: najbolji originalni scenarij (Charlie Kaufmann) te najbolja glumica (Kate Winslet).

Film se prikazuje od četvrtka u kinu Apolo u terminima: 18:00 i 20:00.

Sadržaj: Joel otkriva da se njegova draga Clementine nakon njihove duge veze podvrgla eksperimentalnom psihijatrijskom postupku te sjećanja na njega jednostavno izbrisala. Kako bi prestao voljeti osobu koja ni ne zna da on postoji, odluči proći kroz isti tretman. Pronalazi malu kliniku 'Lacuna' i dogovara postupak koji se obavlja u nesvjesnom stanju. Tu započinje svojevrsno putovanje snovima. Proces je takav da se prvo brišu najsvježija sjećanja, tako da Joel ponovno proživljavajući žive i šarolike događaje obnavlja svoju strast prema Clementini i u biti shvaća koliko mu je stalo do nje te je ne želi pustiti iz svoje glave. Kreće u borbu s vlastitim umom, ali i sa tehnologijom što rezultira zapletkom od kojeg ostaje dah.