Kultura
0

U Kamernom teatru predstava "Zečija rupa"

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
U okviru Festivala Sarajevo "Sarajevska zima", ove subote navečer će u 20 sati u Kamernom teatru biti izvedena predstava "Zečija rupa" Davida Lindsaya Abairea, u režiji Marka Torjanca i u izvedbi kazališta Planet Art iz Zagreba.

U predstavi igraju Zrinka Cvitešić, Filip Juričić, Slavica Knežević, Filip Križan i Sanja Draković.

"Predstava govori o boli, gubitku, tuzi i oprostu i predstavlja studiju ljudskih karaktera i sudbina koje pobuđuje suosjećanje", izjavio je na konferenciji za novinare u Sarajevu reditelj Marko Torjanac.

Iako je riječ o "teškoj temi", predstava obiluje s mnogo neočekivanog humora.

"Zečija rupa" dobitnica je Pulitzerove nagrade za 2007. i jedna je od najizvođenijih predstava na svijetu.

U nastavku 27. dana Festivala sarajevskoj publici bit će predstavljeno i muzičko djelo "Natan Mudri" Erica Bretona. Koncert u kojem učestvuju hor i četiri muzičara (viola, violina, čelo i klavir) bit će upriličen u Crkvi sv. Josipa u 19 sati.

Ovo djelo priča je o bratstvu i toleranciji te suživotu i prijateljstvu.

Festival "Sarajevska zima" bit će zvanično zatvoren u onedjeljak, 28. februara, dizanjem triju zastava na platou gdje je planirana izgradnja Koncert Halla Sarajevo.

"Riječ je o zastavama Festivala, Koncert Halla i zastave "Sarajevo 2014." Mi ustvari ne zatvaramo Festival, već ćemo ga nastaviti nizom aktivnosti i u narednom periodu", kazao je direktor Festivala Ibrahim Spahić.