Kultura
6

U Kamernom teatru 55 predstava Koza ili ko je Silvija?

Klix.ba
U Kamernom teatru 55, 22. maja bit će odigrana predstava Koza ili ko je Silvija? sa početkom u 20 sati. Portal Klix.ba jednom sretnom čitatelju dodjeljuje dvije ulaznice.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 21. maja, do 15 sati na [email protected] pošaljete e-mail s naznakom "Koza", sa ličnim podacima (ime i prezime i broj telefona). Dobitnik će biti izabran metodom slučajnog odabira.

"Koza ili ko je Silvija?" je priča koja pomjera granice ljubavi, testira dokle je čovjek spreman otići da bi našao pravu ljubav, priča koja dovodi u pitanje međuljudske odnose, preispituje veze unutar jedne naizgled savršene porodice, stavlja na test prijateljstvo i naizgled neraskidive veze bazirane na dugogodišnjem poznavanju, priča koja govori o slobodi, o svemu onome što bi željeli i voljeli da radimo ali smo, iz ovih ili onih razloga, ograničeni i onemogućeni.

Priča o usamljenosti koju svi ponekad osjećamo, konačno, priča o duši koju svi tražimo u sebi i u drugima i sve to na jedan vrlo duhovit i emotivan, životan način.

Ovo djelo američkog autora koje je izvođeno u teatrima širom svijeta (između ostalih na Broadwayu) na scenu su donijeli studenti četvrte godine ASUS Davor Sabo, Elma Juković, Sanjin Arnautović i Bakir Silajdžić, pod mentorskom palicom Admira Glamočaka i Alena Muratovića. Radi se o diplomskoj predstavi studenata glume, koja garantuje nevjerovatnu igru i uživanje za gledaoce.

Ulaznice je osvojila Amna Cibra.