Manifestacija "Selam, ja Resulallah"
5

U Kamernom teatru '55 održana predstava za omladinu

FENA
U okviru manifestacije "Selam, ja Resulallah“, večeras je u Kamernom teatru '55 odigrana predstava za omladinu "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce".

"Ova predstava zaslužuje da bude u našem repertoaru, a posebno zato što smo je organizirali za našu omladinu, jer će kroz predstavu bolje shvatiti šta se dešavalo u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu i izvuku pouke iz toga", rekao je za Fenu Malik ef. Šljivo, zamjenik glavnog imama Medžlisa IZ Sarajevo.

Naglasio je kako je cilj predstave i da „našu omladinu obrazujemo i naučimo da idu u pozorišta i gledaju predstave koje su od općeg društvenog značaja, a da iz svake predstave nešto novo nauče“.

"Ovo je svakako predstava u kojoj su vrhunski glumci, vrhunska režija, a samim tim je i predstava vrhunska", rekao je ef. Šljivo.

Organizatori manifestacije Medžlis IZ Sarajevo su otkupili ovu predstavu koja je na repertoaru Kamernog teatra '55, a karte su podijeljene po džematima.

U okviru Manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku "Selam, ja Resulallah", koju već sedmu godinu zaredom organizira Medžlis Islamske zajednice u Sarajevu obilježava se mjesec rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s.

Manifestacija traje od 15. januara do 11. februara.

Mevludu-n-Nebijji, znači rođenje poslanika. Muhammed, a.s. rođen je 12. rebiul-evvela 571. godine u Mekki. Sin je Abdullaha i Amine, iz arapskoga plemena Kurejš. O njemu se u Kur'anu kaže: "A tebe smo, Poslaniče, samo kao milost svjetovima poslali." (El-Enbija', 107.).