Kultura
0

U Gradačcu održan svečani božićni koncert

FENA
U organizaciji HKD "Napredak" Gradačac sinoć je u kongresnoj dvorani Gradačačkog sajma održan svečani božićni koncert.

Tom prigodom nazočne je pozdravio predsjednik HKD "Napredak" Gradačac vlč. Miroslav Agostini, koji je istaknuo kako božićni koncert građanima Gradačca članovi Napretka daruju iz ljubavi.

Vlč. Agostini svima je zaželio dobrodošlicu i uputio čestitke u povodu nadolazećih blagdana, a čestitke je u svoje i u ime Bošnjačkog kulturnog društva "Preporod" uputio dr. Sejad Berbić.

U glazbenom dijelu koncerta nastupila je sopranistica Arijana Marić-Giglani uz pratnju Marijane Pajić na glasoviru, a učenici gradske OŠ "I.G.Kovačić" izveli su nekoliko recitala posvećenih blagdanu Božića.

Hrvatski kazališni glumac Vinko Kraljević govorio je ulomke iz djela Marina Držića jednog od najvećih hrvatskih pisaca renesanse čija se 500. obljetnica rođenja obilježava ove godine.

Kao i prethodnih i ove godine božićnom koncertu nazočio je veliki broj gostiju iz političkog, kulturnog, gospodarskog i vjerskog života općine Gradačac i Županije posavske te Republike Hrvatske.

Među ostalim koncertu je nazočio član središnjice HKD "Napredak" iz Zagreba prof. dr. Tomislav Dubravac, predsjednik Vlade Županije posavske Mijo Matanović, predstavnici Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" i Bošnjačkog kulturnog društva "Preporod", predstavnici Srpske pravoslavne crkve i drugi.