Kultura
0

U Galeriji "Roman Petrović" izložba grafika Danisa Fejzića

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Izložba grafika Danisa Fejzića bit će predstavljena sarajevskoj publici na izložbi koja će biti otvorena večeras u Galeriji "Roman Petrović".

U izloženoj cjelini dobrim dijelom su uvršteni listovi nastali kao ciklus Fallen (Pali), dijelu njegovog magistarskog rada koji se prvi put predstavlja široj publici, ali i oni novijeg datuma.

Svi radovi su, iako se to na prvi pogled ne čini, tematski vezani. Pitanja egistencijalne i smislene prirode, koja se osjećaju na svakom grafičkom listu, već duže vrijeme zaokupljaju autora, navode iz Galerije "Roman Petrović".

Njegovi su vizualizirani trenuci svijesti, stanja i slučajnosti, još nedorečeni i u traganju za svojim istinskim smislom.

Historičarka umjetnosti Ema Mazrak ističe da se naslovom izložbe "Ikone našeg doba" želi naglasiti kako u tom "našem dobu" pravih ikona ni nema, jer se Fejzić referira samo na one iz prošlosti, ako pri tome pod tim pojmom podrazumijeva određene ličnosti.

"A ako, pak, ne, nego se odnose na vodilje kojima stremimo u našim životima u današnjici, onda su one obavijene mrakom, strahom i prolaznošću. S obzirom na dugu prisutnost jedne ideje, možemo ustanoviti kako je ona ipak iskreni produkt autorovih htijenja i nedoumica. Nadamo se da će je autor konačno zaokružiti i pronaći odgovore na pitanja. Barem one koji bu mu mogli olakšati prelaz na nove kolosijeke", istaknula je ona povodom izložbe.