Kultura
0

U Dohi otvorena izložba bh. diplomatkinje Sanite Lisice

Klix.ba
Ambasador Bosne i Hercegovine u Kataru Tarik Sadović i ministar kulture, umjetnosti i nasljeđa Katara Hamad Al Kuwari otvorili su 16. decembra 2014. godine u Dohi izložbu slika pod nazivom "Dah pustinje” diplomatkinje iz Ambasade BiH u Kataru Sanite Lisice.

Izložba sadrži 22 slike slikane pijeskom iz Katara i Zaljeva koje predstavljaju kulturno-historijsko nasljeđe Katara i Zaljeva uopće. Izložbom je Ambasada BiH dala doprinos aktivnostima obilježavanja Nacionalnog dana Katara.

Ministar Al Kuwari je izrazio pohvale za učešće diplomatskog kora u proslavi Nacionalnog dana Katara i čestitao autorici Lisici na jedinstvenim umjetničkim djelima i specifičnoj sintezi diplomacije i umjetnosti.

Otvaranju izložbe prisustvovale su brojne zvanice iz diplomatskog kora, predstavnici kulturnih i drugih institucija Katara, medija i bosanskohercegovačke zajednice u Kataru.

Ovo je prvi put da Ambasada BIH u Dohi na ovakav način učestvuje u obilježavanju Nacionalnog dana Katara, što je naišlo na veoma pozitivan odjek u zemlji prijema.