Kultura
0

U četvrtak u Zenici koncert sjećanja na Safeta Isovića

Piše: E. M.
Detalj sa konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Detalj sa konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Zenici će u četvrtak u organizaciji Udruženja mladih muzičara "Art kuća sevdaha" biti organizovan koncert u čast jednog od najvećih interpretatora sevdalinki Safeta Isovića.

Mini koncert koji će biti održan u bašti motela "Almy" u Zenici namijenjen je ljubiteljima stare bosanske sevdalinke, koju je u svojoj karijeri njegovao Safet Isović. Organizatori su istakli da će sevdalinke biti otpjevane onako kako ih je pjevao i najbolji interpretator Safet Isović, bez obrada i dodatnih instrumenata.

"Safet Isović je jedan od posljednjih velikana sevdaha koji je u svojoj karijeri, očuvanjem sevdalinke i drugim stvarima, dao mnogo za Bosnu i Hercegovinu. Smatrali smo da je ovaj mini koncert odlična prilika da se sjetimo njega kroz sevdalinke onako kako ih je on pjevao", kazao je rukovodilac Art kuće sevdaha Muhamed Delić.

Na mini koncertu će učestvovati još Samir Beganović, Omer Kadrić, Mirsada Mekić, Ermin Mandžuka, Zakir Đulan i Midhat Šut, dok će program voditi poznati bh. voditelj Enver Šadinlija.

Delić je još dodao kako je interesovanje za mini koncert zadovoljavajuće te da ga raduje činjenica da će više od 50 posto posjetitelja biti omladina.

"Broj mjesta će biti ograničen, a posebno me raduje što je, prema dosadašnjim rezervacijama, više od 50 posto omladine, što znači da se još uvijek u ovom vremenu turbo folka i drugih vrsta muze i kod mladih, koji predstavljaju budućnost, vrednuje sevdalinka", zaključio je Delić.

Koncert će biti održan 25. augusta od 20 sati.