Kultura
0

Tuzla: Natječaj za nagradu "Hasan Kaimija"

FENA
Organizacijski odbor manifestacije "Kaimijini dani" raspisao je natječaj za najbolje objavljeno djelo u 2007. godini iz oblasti književnosti i znanosti koje uz najviše književno-estetske, odnosno znanstvene standarde afirmira duhovne i humanističke vrijednosti.

Autoru najboljega djela bit će dodijeljena nagrada koja nosi ime po književniku i narodnom tribunu Hasanu Kaimiji, koji je sahranjen na Kula Gradu iznad Zvornika, također će biti dodijeljena novčana nagrada.

Tradicionalna vjersko-kulturna manifestacija "Kaimijini dani" po šesti put bit će održana u Zvorniku od 5. do 8. lipnja 2008. godine, a u ovim danima bit će upriličene književne večeri, kazališna predstava, vjerska predavanja i drugi bogati sadržaji.

Prijedloge za ovogodišnju nagradu "Hasan Kaimija" zainteresirani mogu poslati na adresu Muftijstvo tuzlansko (Turalibegova 39, 75000 Tuzla), Medžlis Islamske zajednice Zvornik (Svetog Save bb 75000 Zvornik ili Kraljevići bb 75411 Sapna) do 30. travnja.

Žiri za nagradu razmatrat će sve ponuđene prijave i Organizacijskom odboru predložiti ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Hasan Kaimija", a svečano uručenje predviđeno je u vrijeme održavanja manifestacije, priopćio je predsjednik Organizacijskog odbora Kaimijinih dana u Zvorniku muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović.