Kultura
0

Tuzla domaćin festivala "Ljepota različitosti"

FENA
Tuzla
Tuzla
Tuzla će od 7. do 9. oktobra biti domaćin Prvog festivala omladinskog stvaralaštva pod nazivom "Ljepota različitosti".

Festival organizira Bosnska medijska grupa u suradnji sa Švicarskom agencijom za razvoj i saradnju u BiH, a uz podršku omladinskih organizacija kako iz Tuzle tako i iz cijele Bosne i Hercegovine.

Na Festivalu, koji će trajati tri dana, održat će se niz edukativnih, kulturnih i zabavnih sadržaja.

"Kao organizatori Festivala nastojali smo da se postavimo kao servis omladinskim organizacijama i na taj način okupimo mlade Bosne i Hercegovine oko zajedničkog projekta, s ciljem razvijanja pozitivnog ozračja, međusobnog uvažavanja i stvaranja društvene odgovornosti.

Naša kuća temelji svoje djelovanje na kreativnosti naših uposlenika i organizacijom Festivala želimo potaći kreativnost kod mladih i pokazati im da u ovoj zemlji mogu svojim znanjem i učenjem osigurati siguran i lijep život.

Festival se sastoji od niza kreativnih radionica, treninga, performansa, koncerata i konstruktivnih debata. Zbog svega navedenog ovogodišnji Festival nosi naziv "Ljepota različitosti", koji se upravo ogleda u tom bogatstvu različitog sadržaja u kojem će učesnici, ali i građani Tuzle moći da uživaju tri dana", istakli su iz Bosanske medijske grupe.

Osim prezentacije najuspješnijih projekata i treninga, uz kreativne radionice i razmjenu iskustava, Festival bi trebao usmjeriti mlade na stvaranju novih ideja, te razvijanju osjećaja za umjetnost.