Kultura
1

Treća prezentativna izložba članova ULU Format

Klix.ba
U galeriji mostarskog Centra za kulturu 16. januara u 19:30 sati bit će otvorena grupna izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika Format.

ULU Format kontinuirano djeluje već tri godine i od tada je organizovalo nekoliko izložbi članova udruženja te ostvarilo saradnju sa Vijećem mladih Mostar i Street Art Festivalom.

Cilj udruženja je, obzirom da u Hercegovini postoje tri ustanove iz kojih svake godine izlaze generacije obrazovanih mladih umjetnika, da okupi mlade umjetnike i olakša prezentovanje njihovih djela kroz aktivnosti ka što su izložbe, likovne radionce, likovne kolonije kao i da na neki način podstakne likovnu scenu Mostara i Hercegovine.

Ove godine ULU Format brojniji je za još pet članova, jednog slikara, dvoje kipara i dvije grafičarke te iz udruženja naglašavaju veliki značaj širenja udruženja ka svim granama likovne umjetnosti.

Prezentativna izložba održava se već treći put, neselektivnog je karaktera, te njen cilj je predstavljanje radova članova udruženja u protekloj godini kao i predstavljanje novoprimljenih članova udruženja.

Na izložbi će izlagati Anel Pala, Azra Imamović, Čehić Arleta, Adina Kero, Đani Jakirović, Anel Jakirović, Dženita Huseinović, Dolores Veledar Perić, Danijela Lipka, Denis Vuk, Tanja Samardžić te novi članovi Željka Kutle, Sabina Maslo, Almir Zekić, Boris Orečuk i Lucija Miličević.