Kultura
3

"Tramvaj zvani žudnja" ponovo na sceni Sarajevskog ratnog teatra

Klix.ba
Predstava "Tramvaj zvani žudnja" autora Tennessee Williamsa se ponovo izvodi na sceni Sarajevskog ratnog teatra. Termin igranja je zakazan za ponedjeljak, 19. oktobar u 20h.

Drama "Tramvaj zvani žudnja", napisana 1947. godine, možda je i najpoznatije djelo čuvenog američkog dramatičara Tennessee Williamsa. Popularnost širom svijeta stekla je istoimenom filmskom adaptacijom režisera Elia Kazana iz 1951. godine, u kojoj su glavne uloge igrali Marlon Brando i Vivien Leigh. Također, po motivima ovog dramskog teksta Woody Allen, 2013. godine, stvara film "Blue Jasmine".

Predstava koja se i nakon više od pet decenija čini aktualnom, dijelom je zasebnog teatarskog programa "Teatarski opservatorij", a koji je Sarajevski ratni teatar pokrenuo sa ciljem afirmiranja mladih umjetnika/ica, glumaca/ica i reditelja/ica.

Tennessee Williams: "Tramvaj zvani žudnja"

Režirali i igraju: Dina Mušanović, Staša Dukić, Adi Hrustemović, Alban Ukaj

Mentor: Alen Muratović Dramaturg: Adnan Lugonić Kostimografkinja: Lejla Hodžić Dizajn plakata: Haris Jusović

Izvršni producent: Kerim Mašović Produkcija: Sarajevski ratni teatar, Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo i Otvorena scena Obala Program: Teatarski Opservatorij

Broj mjesta je ograničen, a rezervacije se mogu obaviti svakim radnim danom pozivom na broj 033/664-070 i vikendom na 064-4-168-148. Blagajna SARTR-a će raditi od 18h do 20h na dan predstave.