Kultura
0

Timu Refresha uručene nagrade za film "Enjoy life"

FENA
U sjedištu Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) u Sarajevu danas su predstavnicima Refresh produkcije uručene nagrade koje je film o turističkim potencijalima BiH "Enjoy life" osvojio protekle sedmice na festivalima u Poljskoj i Francuskoj.

Na Drugom međunarodnom festivalu turističkog filma u poljskom gradu Plock u jakoj konkurenciji sa stotinu filmova iz cijelog svijeta, «Enjoy Life» dobio je prvu nagradu. Film će biti prikazan na kanalu 2 TV Poljske.

Na trećem međunarodom festivalu poslovnih, industrijskih, informacionih filmova i interaktivnih programa u okviru 20. FIMAC-Le Creusot Festivala u Francuskoj, «Enjoy life» je osvojio nagradu u kategoriji turizam.

Kako je poznato, film je realiziran u organizaciji FIPA-e i finansijsku podršku USAID CCA, a potpisuje ga autorski tim "Refresh production" i "Kurt&Plasto".

  • Ova priznanja svjedoče da se u BiH očito mogu napraviti značajni iskoraci u poboljšanju imidža zemlje u svijetu - kazao je prilikom uručivanja nagrada direktor FIPA-e Haris Bašić. Podsjetio je da se radi o petoj nagradi koju je osvojio Enjoy life, te da ista ekipa završava novu seriju spotova.

Lider projekta i direktor Refresha Ademir Kenović kazao je da promotivni spotovi šalju svijetu poruku da je BiH zemlja u kojoj se može uživati.

  • Htjeli smo uhvatiti pozitivnu energiju za koju znamo da postoji u BiH i mislimo da smo blizu tome ovim spotovima – istakao je Kenović.

Dio kreativnog tima Refresha Pjer Žalica i Srđan Vuletić izrazili su nadu da će ova priznanja doprinijeti da turistički radnici naprave još bolju turstičku ponudu da bi turisti ponovo došli i u BiH «uživali u životu».