Kultura
0

The ZVONO Award - nagrada za mlade umjetnike iz Bosne i Hercegovine

Klix.ba
Centar za Savremenu Umjetnost Sarajevo SCCA objavio je javni konkurs za YVAA 2016 – The ZVONO Award - nagradu za mlade umjetnike/ce iz Bosne i Hercegovine do 35 godine starosti.

Ova bitna neovisna nagrada se organizuje u saradnji sa Residency Unlimited iz New Yorka i podržana je od strane The Trust for Mutual Understanding New York.

Rok za prijavu je 27.3. 2016. a rezultati konkursa biti će objavljeni u aprilu 2016. (finalisti) i maju 2016. godine (pobjednik/ca).

Pobjednik/ca će imati priliku posjetiti dvomjesečni artist residency program u New Yorku u augustu i septembru 2016. godine (http://residencyunlimited.org/). Ukoliko su kandidati u tim mjesecima spriječeni obavezama, isti bi trebali da se prijave na jedan od slijedećih konkursa.

Prijaviti se mogu likovni umjetnici/e koji/e rade u području savremene umjetnosti, uključujući slikanje, grafiku, print, crtež, skulpturu, instalaciju, fotografiju, video, nove medije i performans.

Nagrada nije namijenjena umjetnicima, koji se bave primjenjenom umjetnošću kao sto su design, teatar, ples i film.

Tokom februara i marta u gradovima Banja Luka, Bihać, Mostar/Široki Brijeg, Sarajevo, Trebinje i Tuzla biti će odrzani info events o pozadini nagrade i načinu prijave.

Detaljne informacije možete preuzeti sa web stranice scca.ba/zvono-award, a moguća pitanja uputiti koordinatorici nagrade Sandra Bradvić putem emaila [email protected] ili telefona +387 (0) 62 113 460.