Kamerni teatar 55
28

"Terorizam" Dine Mustafića sredinom februara u Kamernom teatru 55

FENA
Dino Mustafić
Dino Mustafić
Istaknuti bh. reditelj Dino Mustafić na sceni Kamernog teatra 55 u Sarajevu priprema novu predstavu "Terorizam" za koju probe u ovoj teatarskoj kući već traju, dok je predviđeno da premijerno bude izvedena 15. februara.

Potvrdio je to Agenciji FENA reditelj Mustafić, naglasivši da je riječ o tekstu ruskih pisaca, braće Olega i Vladimira Prešnjakova, koji govori o onome što plaši savremeno društvo - terorizmu.

"Ali, predstava ne govori samo o terorizmu na globalnom planu, već i onom koji se dešava svakodnevno, tu oko nas, kada se uzajamno teroriziramo unutar porodice, društvene zajednice i svih drugih fenomena koji prate jedan ubitačan ritam i tempo života - od trke za novcem do velikih suštinskih nesporazuma između nas i svijeta, te onoga kada se zapravo pojedinci teroriziraju tako da se primoravaju da rade ono što ne žele", ističe Mustafić.

Potcrtava da predstava spada u crnohumornu komediju koja ima elemente dramskoga. Karakteristično za ovaj tekst je da je izveden na mnogim svjetskim pozornicama, gdje je zabilježio veliki uspjeh.

Glumačka podjela je iznimno brojna i različite generacijske dobi. Mustafić najavljuje da će publika poslije duže vremena imati priliku gledati jednu ansambl predstavu u Kamernom teatru 55.

Uloge, između ostalih, tumače Senad Alihodžić, Sanin Milavić, Boris Ler, Ermin Bravo, Vanesa Glođo, Amar Selimović, Aida Bukva, Maja Izetbegović, Jasna Ornela Bery, Jasna Diklić, Gordana Boban, Semir Krivić i Adnan Goro.