DVD
0

"Ta divna splitska noć" s Dinom Dvornikom na američkom tržištu

FENA
DVD film "A Wonderful Night in Split" (Ta divna splitska noć), u kojem Dino Dvornik igra jednu od glavnih uloga, u studenome izlazi na američkom tržištu u distribuciji poznatog distributera nezavisnih filmova First Run Features.

Redatelj i scenarist Arsen Anton Ostojić priopćio je danas kako, na žalost, o tome nije stigao obavijestiti Dina prije njegove smrti, ali vjeruje da bi on bio ponosan.

"Želim reći da bez Dina Dvornka ne bi ni bilo filma 'Ta divna splitska noć', barem ne u obliku kakvu ga znamo. Njemu pripada velik dio zasluga što je film na kraju osvojio 23 razne nagrade i priznanja na 40-ak festivala i manifestacija i već sada ostao zapisan u povijesti suvremenog hrvatskog filma", izjavio je redatelj.

Film je inače u posebnoj kinodistribuciji u SAD-u prikazivan čitave 2007. u poznatim kinodvoranama u 20-ak najvećih američkih gradova, od Muzeja moderne umjetnosti u New Yorku, Centra Gene Siskel u Chicagu i ostalih.

Po redateljevim riječima činjenica da će film biti izdan na DVD-u u SAD-u te da će naći svoje mjesto na policama tisuća videoteka diljem SAD-a, s likom Dina Dvornika na naslovnici, nije samo uspjeh filma ili hrvatske kinematografije već i lijepa posveta prerano preminulu hrvatskom glazbeniku.