"Klasni neprijatelj"
0

Svjetski festivalski hit konačno u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Ovogodišnji hit svjetskih festivala i najuspješnija predstava bh. teatra svih vremena - "Klasni neprijatelj“, čuvenog britanskog autora Nigela Williamsa, u adaptaciji i režiji Harisa Pašovića i produkciji East West Centra, bit će izvedena 25. i 26. oktobra na Mašinskom fakultetu (Vilsonovo šetalište 9) u 19 sati.

Teatar o kojoj su kritičari imali samo riječi hvale postigli su veliki uspjeh na Edinburgh International Festivalu, Singapore Arts Festivalu, Sibiu International Theatre Festivalu, Sterijinom pozorju i u mnogim drugim gradovima.

U predstavi "Klasni neprijatelj“ igraju Amar Selimović, Maja Izetbegović, Irma Alimanović, Nusmir Muharemović, Maja Zećo, Lidija Stevanović, Amir Muminović i Samir Karić. Scenografi su Amir Vuk Zec, Lada Maglajlić i Omar Šelo, kostimografi Kao Pao Shu, koreograf je Tamara Curić, muziku je komponirao Eric Bajramović, dizajneri su Bojan Hadžihalilović i Goran Lizdek, treneri za borilačke vještine su Ragib Karamehmedović, Samir Mehić, Dženan Sadiković i Krešimir Brajković, a fotografi su Zijah Gafić i Amer Kuhinja. Company manager je Sanela Brčić. Izvršni producent je Ismar Hadžiabdić.

Podsjećamo, u subotu, 25.10.2008. u 12 sati na Mašinskom fakultetu u Sarajevu održaće se kasting za nove stalne članove glumačkog ansambla. Također, East West će angažirati i jednog producenta-organizatora.