Kultura
0

Svečana projekcija filma „Što je muškarac bez brkova?“ u kinu Meeting Point

Sarajevo-x.com/SFF
Svečana projekcija filma "Što je muškarac bez brkova?" hrvatskog reditelja Hrvoja Hribara biće održana u subotu, 18. marta u sarajevskom kinu Meeting Point sa početkom u 20 sati. Sarajevska publika ovom prilikom susrešće se i sa dijelom ekipe ovog ostvarenja.

Podsjećamo, svjetska premijera filma Što je muškarac bila je na 11. Sarajevo Film Festivalu u okviru Takmičarskog programa, a glumica Zrinka Cvitešić iz glavnog grada BiH otišla je ovjenčana prestižnim Srcem Sarajeva za najbolju žensku ulogu. Premijera na Sarajevo Film Festivalu ovom ostvarenju je otvorila vrata brojnih filmskih smotri širom svijeta.

Film je potom krenuo u kino distribuciju u Hrvatskoj gdje je ostvario nezapamćen uspjeh. Film Što je muškarac bez brkova? vidjelo je više od 150.000 gledalaca u Hrvatskoj.

Uloge u filmu ostvarili su Leon Lučev (sarajevskoj publici Lučev je najpoznatiji po sjajnoj ulozi Pelde u filmu Grbavica), Zrinka Cvitešić, Ivo Gregurević, Jelena Lopatić, Bojan Navojec… Jednu od uloga u filmu Što je muškarac bez brkova? ostvarila je i Marija Škaričić, dobitnica nagrade za najbolju glumicu na 10. Sarajevo Film Festivalu za ulogu ostvarenu u filmu Ta divna splitska noć.

Film "Što je muškarac bez brkova?" sarajevska publika će od nedjelje moći pogledati svakog dana u kinu Meeting Point u terminima od 19 i 21 sat.