Kultura
0

Sve spremno za 18. Festival scenskih umjetnosti Bihaćko ljeto

FENA
Festival scenskih umjetnosti Bihaćko ljeto održava se u Bihaću već 18. godinu, jedan je od najvećih festivala scensko-teatarskih umjetnosti u zemlji, a njegovo su otvaranje 9. jula najavili danas čelni ljudi Kulturnog centra Bihać i gradske uprave Bihaća.

Prema riječima direktora KC Bihać Mujage Dedića, Festival "Bihaćko ljeto" bit će otvoren festivalskim karnevalom na kojem će učestvovati livanjske mažoretkinje, Gradski puhački orkestar, Plesni klub Virus, Triko Cirkus Teatar, glumci Teatra mladih iz Bihaća i Raif Ferhatović u ulozi samuraja.

"Učinili smo maksimum napora da i ovaj "punoljetni" Festival organiziramo na najboljem mogućem nivou i evo od 9. do 22. jula Bišćani će imati priliku vidjeti deset predstava za odrasle, dvije dječije predstave, dvije izložbe i dva muzička koncerta", kazao je Mujagić.

Ističući da je gradska uprava Bihaća od osnivanja Festivala scenskih umjetnosti bila generalni pokrovitelj i podrška realizaciji jednog od prepoznatljivih kulturnih događaja u zemlji, sekretar organa uprave Ermin Zulić i savjetnik u Kabinetu gradonačelnika Fuad Mujagić kazali su da je ulaganjem u oblast kulture više od 1,5 milion KM u protekle tri godine, opravdan epitet Bihaća kao kulturnog središta Unsko-sanskog kantona, saopćeno je iz Gradske uprave Bihaća.