Kultura
16

Suze za kraj u Magacin Kabareu

Klix.ba
U subotu Magacin Kabare je spustio zavjesu, a Šejtan na kanafi se pozdravio sa sarajevskom publikom.

Subotnji Magacin Kabare Show spustio je zavjesu na sceni Magacin Kabarea. Posljednjim igranjem popularnog Šejtana na kanafi, Moamer Kasumović, Mona Muratović, Sanela Krsmanović i Aldin Tucić su se pozdravili sa publikom u likovima koje su igrali dvije pune sezone. Uz puno emocija i sjajnu publiku koja je i ovog puta gromoglasnim aplauzom i smijehom pozdravila glumačku ekipu, Šejtan se oprostio sa publikom u caffe clubu Gogo.

“Šejtan na kanafi je kabare za koji se može reći da je najviše uticao i definisao stil i formu Magacin Kabarea kao takvog. Tužna sam i sjetna i teško će biti zamisliti svijet bez tih šejtanluka, ali kao sa svim u životu i ovo poglavlje se mora zatvoriti kako bi se naspisala neka nova, svježa, aktuelna i britka poglavlja u debeloj uzbudljivoj knjizi koja se zove Magacin Kabare. Ali, prvi uvijek ostaje najbitniji u srcu, a Šejtan je kabare sa kojim smo svi rasli da bismo postali to što jesmo danas. Šejtane, hvala ti!”, izjavila je Mona Muratović, andjelica koja je vjerno pratila Šejtana na svim pozornicama na kojima je igrao.

Mjesec maj bio je rezervisan za posljednja igranja nekih od najpopularnijih kabarea Magacin Kabarea. Spuštanjem zavjese i zatvaranjem ovih kabarea, Magacin Kabarea se povlači sa scene i priprema potpuno novi koncept koji će predstaviti u septembru.